Dagens citat, ångest och bortblåst hjärna.

Ja, vi börjar med första punkten.

"Det är för lite hångel i världen."

Och det stämmer.

Ångest över att mina pumpkins till gruppmedlemmar får dra tyngsta lasset med våra rapporter medan jag springer iväg på scenrep, föreställningar, sånglektioner etc...

Hjärnan som bortblåst när jag ska räkna på hållfastighetsläran. Hur svårt kan det vara? π upphöjt till fyra gånger Elasticitetsmodulen och I (som var...eh...vafan hette det nu igen...just det. Yttröghetsmoment) dividerat på längden i kvadrat. Typ. Och lite till. Sen ska man ju fatta varför också. Mitt yttröghetsmoment är asstort.

Imorn är det rebussläpp. Då ska vi sjunga sånger vi inte kan för publik. Wee.

Bitchin'

Jag är lite kass på att uppdatera bloggen. Får skylla på tids- och fantasibrist, någe annat finns inte att göra.

I helgen var det provföreställning, dvs alla grupper inom spexet (skådis, dekor,  KSP (Kostym, Smink, Peruk), manus, PR, KM (köksmästeriet - de som ger oss mat!), regi och ledning) sätter ihop allt vi har för att visa upp en halvfärdig föreställning för gamla rävar som varit med sedan urminnestider och som kan det där med spex. Det gick ok. Replikerna satt "nästan", skådespeleriet fick sig väl ett lyft när vi hade publik. Plötsligt kände man ansvar för att folket i salongen skulle bli underhållna. Shit, liksom. Nu när vi kommit halvvägs ska vi bara bli dubbelt så bra!

Jag har nog aldrig varit så trött någonsin som efter provföreställningen. Det var som om någon dränerat mig på kraft och jag höll på att somna på bussen hem... Undrar hur det kommer att gå under själva föreställningsperioden. Massa vitaminer blir det...

Nä, nu måste jag käka något ordentligt om jag ska orka med dagen. Jag har lektioner mellan 13 och 20, därefter dramarep. *pust*

Typ frisk, liksom.

Sov idag också och struntade i att gå till skolan. Eller struntade och struntade - jag sov mig frisk, helt enkelt. Sen upptäckte jag igår efter att vi handlat mat för de sista slantarna att den dyra kattmaten i princip var slut, så det var bara att krypa till korset och slänga fram tiggarbössan under föräldrarnas näsor. Tack och lov för föräldrar. Vad skulle jag gjort utan dem :-)

Men imorn är det nya tag som gäller. Nu är det heltid i skolan, drama- och sångrepetitioner på kvällar och helger och någon gång däremellan ska man hinna vara kärleksfull mot sambo, katter och vänner. Dessutom SKA socker undvikas! Har ju slarvat en del de sista dagarna med lite mörk choklad, ischoklad (typ tre bitar, men ändå!) och nu idag - paj på mcdonalds. Kom på mig själv när jag betalat för pajen och skulle gå och sätta mig att jag inte skulle äta sockrade grejer. Tsss. Jaja. "Gjort er gjort og, spist er spist"1 som det heter så träffsäkert på norska.

Sitter med en varm vetekudde på magen och botar min fjortismensvärk. Det är lite synd om mig fortfarande...
Nu ska jag ta mig en my darling klementin och kolla om det går någe häftigt på tävä.

------------------------------------------------------------------------------------------

1 "Gjort är gjort, och uppätet är uppätet"

Ont i mig...

Nu är det illa... Ont i halsen, huvet och i magen, på två olika ställen, dessutom! Inte nog med det,  jag måste masa iväg mig till skolan för ett obligatoriskt seminarie och eftersom jag hade förlägt min cykelnyckel står min cykel vid skolan och jag måste gå dit...

Det har varit en hård helg. Massa dramaövningar, sena kvällar och lite sömn. Så egentligen var det inte helt oväntat att förkylningen knackade på dörren imorse.

Måste hoppa i kläder, slänga i mig ett ton alvedon och en latte och börja bege mig.

....vill inte...

Tvi valis.

I och med att morgondagen består av dramarep tänkte jag vara lite pysslig och huslig och bullmammaaktig och ta med fika. Men eftersom mitt tidigare inlägg bestod i en massa viktgnäll (uuu, jag är så fet osv. Det är jag inte alls. Jag har typ ynka tre kg kvar att gå ner sen är jag nöjd.) tänkte jag vara nyttig och ta med frukt istället för nybakade wienerbröd. Så jag köpte en honungsmelon och en korg physalis. Men så gick plasten upp på tvivalis-korgen och jag skulle bara smaka en. Och så gled en till ner. Och plötsligt var det bara en halv korg med syphilis kvar och det är ju lite pinsamt att bjuda på så jag åt upp resten också. Jag lär ju få rännskitar imorgon.

Men honungsmelonen har jag inte rört än. Det är ju massa jobb med att skära och fixa bort kärnklegget och sånt. Så det får bli imorgonbitti.

Har dessutom struntat i att gå på teater eftersom jag ville umgås med karln jag råkar bo ihop med. Men lagom till att han kommit hem, vi slängt in tvätten i tvättstugan och han satt sig med en belåten suck framför datorn, ringer hans kompisar och vill ha med honom på filmkväll. Så här sitter jag, ensam med ett hav av physalisskräp, och kollar på - Idol. Tadaa. *suck*

Men imorn är det dramadramadrama som gäller. Ska dessutom fortsätta träffa skådis på kvällen eftersom vi är bjudna på tysk afton med bratwurst, sauerkraut, semmelknödeln och wiessbier. Mumma! Germanofile fadern är säkert inte alls avundsjuk ;-)

Nä, om jag ska fixa lite ordentlig kvällsmat. Var duktig och köpte fullkornspasta i affären idag, så det blir väl nåt sånt. Det var ju dessutom stora smakardagen på Hemköp! En tant ville få mig att tycka om ihoptryckta sågspån...det lyckades hon inte med. Hon hävdade att detta märket var minsann kunglig hovleverantör i England. Men tjena. Skulle det vara någon merit? Engelskmän och mat? Tss... Hon berättade också  att det var såååå nyttigt och tarmarna skulle knyta sig i spontana små hjärtan i kärlek till dig och dessa sågspånsflingor. MEN hon serverade skiten tillsammans med fet, sockrad vanilj/jordgubbsyoughurt... Mmm. Detta var genomtänkt!
Men en grej fångade mina smaklökar i ett litet gourmetnät. Det var någon indisk rätt med citronyoughurtgegga, kyckling i kokosmjölk och nåt halvstarkt och ris. Det ska jag köpa nästa gång jag får pengar.

Nä, nu ska jag se vem som åker ut. Tjejerna regerade idag.

Diciplin!!

Ja, eller brist på detsamma... Jag har t o m skrivit i min kalender just "DICIPLIN!!" i slutet av varje vecka fram till jul för att inte halka efter i skolan. Och vad gör jag när jag har två helt lediga dagar? Inte är det skolarbete, inte... *suck* Ibland vill man ta semester från sig själv.

Det är inte mycket som är diciplinerat hos mig för tiden. Mitt pågående viktminskningsprojekt har stannat av och jag har t o m gått upp ett kg. Jag måste ha världens sämsta ämnesomsättning... Jag behöver bara tänka på en muffins, så kommer kilona smygandes. Nä, nya tag är det som gäller.
"Skippa fika, ät en frukt istället. Mera fullkorn åt folket! Och för helvete, Ellen. Masa iväg dig till gymet!"
Det får bli min nya paroll. Sådärja.

Men manusinlärningen funkar i alla fall förvånansvärt bra. Förra gången jag stod på scen hade jag tre pytteroller och likväl var jag tvungen att be sufflösen om hjälp bägge föreställningarna. Denna gången har jag ju hur mycket som helst att lära mig utantill, men nu verkar det fastna. Men det är klart, vi har ju inte fått låtarna än...

Förresten är det askallt ute och jag har nästan inga ytterkläder som passar. Eftersom min lite trinda kroppshydda blivit mindre i omfång sitter förra årets sparsamt använda kappa som ett tält...Får ta min vår/sommar/höstjacka och packa in mig i en tjock tröja. Eller typ 10000!

Apropå det, nu ska jag skrapa den trisslotten jag köpte innan. Sen ska jag bli milionär i smyg.

Träningsvärk

Vad sjutton gjorde jag igår?! Jag har träningsvärk i högra sidan av höften, höger axel och överarm och på insidan av knät... Kanske ett tecken på att jag borde masa iväg mig till gymmet? Jag får fan träningsvärk av att skära gurka.

Och jag misstänker att katten borde masas iväg till veterinären igen. Hon har varit apsjuk i massa olika grejer nästan hela hösten och nu tror jag att hon har ont när hon bajjar. *suck*  Får ringa och höra vad jag ska göra.

*ser sköna slantar flyga iväg*

Nä, om man ska käka lite frukost och klä på sig så att den däringa shoppingrundan verkligen blir av. Ska ju försöka hinna plugga lite manus idag igen. Fick ju sista akten igår! Och jag har massor av repliker! Wee! :-)


Happy skolkardagen

Japp, det är idag, det.

Började med att skippa första morgonlektionen, åkte nöjt iväg till skolan vid 10, hade lunch och en föreläsning, men efter den åkte jag hem. Jag satt och småsov under de två timmarna som föreläsningen varade, så då tyckte jag att jag lika gärna kunde åka hem. Så det gjorde jag.

Bara jag inte sätter det i system.. Har skolkat way too much för mitt eget bästa och denna läsperioden började asbra med inte en enda frånvarotimme. Tills idag, då.

Nä, nu ska jag plugga manus så jag kan skiten till ikväll. Men jag ska nog ta en macka och en latte först. Eller samtidigt.

Förresten! Jag tror nog att fröken Öde vill säga förlåt för cykelvurpan tidigare idag. När jag kom hem låg det 1000 spänn från försäkringsbolaget till moi. Tack Agria! Nu blir det jul!Olycka!

Jag trillade med cykeln! Rakt i en hög av blöta, ruttna, läskiga löv...Och skrapade knät och slog tummen och min stolthet fick sig också en törn...

Hoppas inte dagen fortsätter i samma tempo... :-/

Ännu en dag.

Då var det kväll, igen.

Har haft en ohyggligt lång dag som vid något tillfälle aldrig  verkade ta slut. Det har varit hållfasthet, industriell ekonomi och ledarskap från 08.00 till 20.00. 

Måste fan skaffa rosenrot igen så man orkar med alla långa dagar. Ska bara vänta på att pengsen ska komma, sen ska jag ha happy shoppardagen. Fast just det. Julklappar. Skit...  det får bli en budgetjul i år. Särskilt om bilen ska köpas, elräkningen ska betalas (och den var inte nådig!) och allt sånt...

Ständigt dessa pengar. Men jag ska sluta gnälla. Alltid är det någon som har det värre.


Måste ladda inför imorn, då är det 08 - 22 som gäller. Men på onsdag! Då jäklar ska det sovas :-)

Och jag ska inte gnälla över att jag har mycket att göra. Jag har ju valt det själv.. Typ. Men jag får lov att bitcha om otrevliga scheman som jag inte kan påverka.

Nä, om man ska käka upp den där clementinen och gå och stånga huvudet blodigt i kudden ett tag.

Gnu.

Gnu.


Kanske ska skriva lite presentation. Ellen heter jag. Inte särskilt rebellisk på något sätt, men det rimmar (i princip). Och det räcker.

Bor i Linköping med katt och karl.

Pluggar till maskiningenjör, fast är inte särskilt tekniskt lagd.
 
Gillar sång och drama och sånt skit. Är med som skådis i Linköpings studentspex http://www.lysator.liu.se/spexet/

Äh, det får räcka. Det är ju söndagkväll och jag ska upp imornbitti. Typ astidigt.

Jaha...

Då har man blivit med blogg också..

Trött som ett as, ont i magen efter kycklingrulle, kladdkaka, varm choklad och milkshake och ångest över missat pluggtillfälle. Jag hade ju massor jag skulle plugga in i helgen! Var tog tiden vägen?


Aja. Jag här säkert en hel halvtimme på mig imorn. Typ.

Ny vecka, nya tag.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!