Kunskapsskolan, Schmunskapsskolan

I uppsala finns kunskapsskolan. Efter ett par öl och under en 40 min bussresa hemåt mitt i natten lät det såhär:

- Kunskapsskolan? Då borde man lika gärna säga matkock.
- Ja, eller djurveterinär.
- Eller underlivsgynekolog.
- Och gradtermometer.
- Motivmålare.
- SnabbmatsMcDonalds.
- Makeupsminkare.
- Insektsskalbagge.
- Överdelsjacka.
- Handelsaffär. Eller pengaaffär. Eller affärshandel.
- Underklädestrosa.

...osv.

Ledig. Och nu då?

Idag är vi bägge två lediga. Vi började med att stiga upp lagom till lunch, slängde i tvätt i tvättmaskinen, åt frukost, gick en promenad, handlade lite och...och...nu vet vi inte vad vi ska göra. Vi har skittråkigt. Vi har plöjt igenom alla fireflyavsnitt + filmen, har inget nytt att se. Stackars oss, vad synd det är om oss.

Leeedig

Jajemän. Tentan är överstökad. Får se hur den har gått, det finns risk att jag blandat ihop en del begrepp och sex av åtta skulle vara rätt för att bli godkänd. Det var hårt, tyckte jag.

Nu är nästa tenta på fredag, fast det är väl inte så mycket att plugga till. Antagligen handlar det om att omsätta sina begrepp till realiteten, lektionsplaneringar och så. Kommer nog vara ganska död på fredag e m. Tentan varar visst i sex timmar. Helt galet länge...

Tenta imorn

Jojomen. Så är det. Och här sitter jag.

Det är något som känns skumt med den här tentan. Det är en begreppstenta och jag tror jag har koll på de flesta begreppen och det skrämmer mig lite. Ska det vara så här lätt? Vad har jag missat? Har jag missuppfattat skiten och pluggat in fel? Risken finns...

Back to work.

Attans bananer.

Tog tjuren i hornen och ringde till jobbet för att höra om de verkligen ville ha mig. De sa de att de absolut ville, men att de just nu fått in praktikanter från någon utbildning som gör mina arbetsuppgifter gratis. Skit.

Men de skulle höra av sig när de slutat, så fortsätter jag där de släpper. Det skulle visst ta några veckor innan det blev något... Och jag som hoppades på att kunna arbeta i okober/november så det blev lite extra i julklappskassan. Skitgrej. Nåja, kanske nästa år.

Dåså

Då var auditionen genomförd. Egentligen borde jag vara nöjd; jag gick vidare till andra omgången, men sen tog det stopp. Och det var många som var klart mycket bättre än vad jag var som inte gick vidare till slutaudition. Men det känns lite tomt och trist... kanske hade jag haft en trevligare dag om jag strosat runt på sthlms gator istället.

Mjäh. Skitgrej.

crazy, I tell you.

Helt galet. Helt sjukt galet. Jag har blivit kallad till casting för en musikalroll. Dessutom på min födelsedag.

Vad gör jag nu? Hur tar jag mig dit? Mina händer skakar...

Höstjävel

Jag försöker verkligen. Tvingar mig att tycka om hösten, att tycka allt är så myyysigt och cosy och dricka-te-i-fåtölj-med-filt-över-benen. Men likväl känner jag att hösten suger. Man vet att löven på träden kommer att falla av inom två veckor och sedan inte dyka upp förrän allt hopp om vår är borta, att dagarna bara blir kortare och vädret sugigare. En av de bästa dagarna på året är runt den 20:de december, i år den 22:de. Vintersolståndet. Då vänder det, man vet att det bara är downhill from here, längre dagar, snart vår.

För min del hade samma människor som bestämmer över namnsdagarnas varande och icke varande, kunna slopa november, gå direkt på första advent så fort löven fallit av, sedan en månad jul och vinter och sedan vår igen.

Och ja, jag är bitter över att mitt mellannamns namnsdag bara togs bort utan att ersättas av något annat.

Inte riktigt någons dag idag.

Minussidan:
Nackspärr.
Mjölbaggar i skafferiet.
Flera barn som slogs idag under praktiken.
Fem timmars sömn.
En halvtimmes övande på sångläxan, sammanlagt.
Feltransponerade ackord.

Plussidan

Städat skafferi.

Dagens osäkerhet:
Skulle ringa nyjobbets "chef" (jag vet inte riktigt vad han är - han är inte überboss, men högre upp i hierarkin än vad jag är) ikväll och bara lämna ett meddelande på hans jobbtelefon om att jag minsann är ledig imorn e m och fredag och att han kan ringa upp mig när han har tid och känner för't. Men han svarar! Jag stammar fram nåt om att eeeh...oj, svarar du? Det var inte meningen... hehe...f'låt om jag stör...hehe...jagskullebarameddelaatt jagärledigimorn...och...eh...ja, duvet. (Psykobrud!!!) Han lät trött och sa att han ringer upp mig imorn.

Jag känner mig osäker på hela situationen, samtidigt som man vill verka ivrig och lite driven (för det är jag) vill jag inte verka för på. Inga kontrakt är skrivna än, och det kan ju hända att han tyckte jag var skitjobbig och inte passade in på arbetsplatsen alls. Ååååh, tänk om allt skiter sig.

vidrigt, vidrigt, vidrigt, vidrigt!!!

Igår tog filen slut vilket innebar att jag var då tvungen att göra havregrynsgröt idag till frukost. Klockan 06.10 idag skulle jag greppa havregrynspaketet för att hälla i en portion i en kastrull. Då ser jag att på påsen, inuti påsen, i skåpet och på allt annat grynigt och mjöligt kryper små skalbaggar!!!!!

Men jag har bråttom iväg och ska vara borta hela dagen, ju! Jag hinner inte göra något just nu...ååååh, det kryper i kroppen!!