O m g. W t f.

Kikade in i bloggportalen för att se hur många som egentligen kikar in på min blogg (ni är inte så många, men ni är få! Eller, jag menar, goda.) Möts av detta:

Om du gillar denna blogg kanske du även gillar...
Pernilla Wahlgrens blogg
Rosa Hemmet
Fyra årstider-mitt liv på landet
trying not to look down


PERNILLA WAHLGREN?!?!?!?!?!?!11

Smygfika

Plötsligt gick det från 11 grader och "ska jag ha mössa på mig? Njäh..." till "Gah!! Kallt! Det snöar!!!" över en natt, bara sådär. Vintern invegs med julmust, saffransgifflar (det är vad änglarna äter. Jämt!), pepparkakor, kladdkaka och te.

Hittade en gammal inspelning från 2005; http://www.d.lintek.liu.se/julkalender/2005/19/ (Jag är visst med och sjunger. Fast det hörs inte.) Det kryddar förjulsfikan lite extra, tycker jag. Jag tänker fira jul fram till mars, tror jag. I a f med saffransgifflar.


Sista, sista.

Tentan var inlämnad i tid. Hur sammanhängande resonemanget var kan diskuteras, då författaren (läs: jag) spenderat 1 ½ dygn utan sömn. Nåja, in kom den, sa kärringen...

Nu är nästa projekt påbörjat; exjobb. Det allraallraallrasista som ska göras innan examen kan plockas ut. Det kommer bli fantastiskt. Vi ska bara fundera ut vad vi ska skriva om. Men det är lugna puckar. Det behöver inte vara klart på ännu en 7 veckor.

Tidsfördriv och förhalning

Sitter med en hemtenta. Disken är diskad, golvet är dammsuget, mailen är kollad, besticken sorterade. Katterna är borstade, spisplattorna putsade.

Hemtentan är kvar.

Inlämning är fredag kl 17. Natten till fredag lär bli lång.

I övrigt är tentan lång, svår och vagt formulerad. Men den är min sista!!

Upp och ner!

Sedan förra inlägget har rösten kommit tillbaka, min mobil tappats under en buss, jag har blivit kidnappad av goda vänner och den där karln jag råkar bo ihop med för en musikalhelg i stockholm. Det har verkligen gått i ett! Jag undrar verkligen hur folk som arbetar heltid orkar med socialt umgänge.

Imorgon fyller jag år. Hurra, hurra.

Menvafan!!

Var lite hostig och snuvig under gårdagen. Kl 22.15 la rösten av totalt, helt utan förvarning. Jag fick inte fram ett ljud och jag som skulle hålla i sjukt massa lektioner under tisdagen. Drog till praktiken, lämnade lite grejer, åkte till doktorn (som den där karln jag råkar bo ihop med fick ringa - jag fick ju inte fram ett ljud), det sticks, kläms och lyssnas på. Jag fick äcklig mirakelkur av doktorn och talförbud "tills jag är bra". Tre timmar senare kan jag få fram ljud och nu låter jag bara sensuellt hes. Hoppas det inte blir värre.

Jag känner att jag har en hel del otur just nu. Massa småsaker som inte riktigt går vägen och händelser som ställer upp hinder för mig. Nåja. Det finns alltid de som har det värre. Jag menar, hade jag inte nämnt att jag ska sjunga med bandet om en vecka hade jag nog inte fått "operadivamedicin" (som läkaren uttryckte sig), så viss gräddfil har man ju.

Jahaja. Fjärdedag kanelbulle idag. Man kanske skulle ta sig en?

Stolt som fan

"Att vara så stolt att man nästan spricker"

Råkade ut för det häromveckan, efter en helt fantastisk mattelaboration som mina elever fick gå igenom. Min mentor blev eld och lågor och kunde inte låta bli att berömma mitt upplägg, mitt genomförande och resultatet. Jag kände mig för liten för den glädje jag hade inom mig och önskade att jag kunde expandera för att tryckutjämna.

Det kittlas fortfarande i magen när jag tänker på det.

Nu är det bara två veckors praktik kvar, en hemtenta och en c-uppsats kvar. Det är ju typ ingenting.

Jag har aldrig...

Det är livsfarligt att börja en mening med "jag har aldrig...". För ett par år sedan, mitt ute i skogen i varmaste juli, hävdade jag bestämt att "jag har minsann aldrig blivit biten av en broms!" Och vad händer tre minuter och 27 sekunder senare? Tss... Plain otur...

Häromveckan lyckades jag kläcka ur mig att "jag har aldrig tappat bort min plånbok" (I vuxen ålder. Det räknas inte när man är 8 bast och enkom äger 20 enkronor att köpa glass för.) Johoja, ni kan gissa vad som hänt. Plånbok med nyss uttagna pengar, körkort, bankkort, statoilkort, busskort (dyrt månadskort dessutom), bibliotekskort, studerandekort, rabattkort, viktiga kvitton...  Bajs.

Men i övrigt har jag det bra och rockar järnet på min praktik numera. Inga probs med klassen eller planeringar. Har t o m fått vikariat.