Rebusrally

I helgen var det rebusrally - mitt första!
Hade inte riktig koll på vad det skulle innebära innan jag stack iväg, men blev tämligen snabbt varse:

 Man ska ta sig från plats till  plats med hjälp av rebusar. Under tiden ska man lösa olika pyssel (musikkryss, gissa olika sorters ris etc) samtidigt som man håller utkik efter papptallrikar med bokstäver på längs med vägen. Som om inte det vore nog finns det även "fotoplock", dvs man ska försöka identifiera olika platser längs vägen som man får på bild.

Sjukt krångligt och sjukt kul. Måste vara med igen!

(Jag vet att jag inte är den bästa beskrivaren (då skulle inte inte vilja höra mig berätta det...), men googla och ni ska finna bättre förklaringar.)

I övrigt har vår sista uppsats innan sommarlovet påbörjats. 15-20 sidor pedagogik ska på pränt. Jag är sjukt osugen på att göra just det. Jag vill hellre flytta.

mitt-i-nattenblogg

Nja, än är det inte mitt i natten. Men snart så!

Vardagsrummet börjar bli tomt på prylar och flytten närmar sig. Ska börja rensa i garderoberna på allvar vilken dag som helst nu, kanske t o m imorn. Det lär väl gå något lass till myrorna med kläder, gamla skor, ett par stövlar som alltid varit för små (fast de var rosa med dödskallar på), lite omaka kaffemuggar och sånt.

Det är befriande att slänga grejer. Efter varje flytt får vi mindre och mindre sparade prylar i förrådet. Numera finns det sammanlagt två bananlådor med nostalgi lagrade. Det känns skönt att ingen av oss är någon samlare av rang i alla fall.

Det ska bli intressant och se vem som vinner inredningsfighten i nya lägenheten. Karln jag bor ihop med vill ha uppe alla sina stora, murriga tavlor på väggarna + ärvda svärd och uråldriga pistoler. Jag vill ha mina tavlor (i glada färger) uppe, eller lagra allihop och köpa nya tillsammans. Å andra sidan har han bestämt hur det skulle inredas i förra lägenheten, så det är väl min tur nu.

Nåja, nock om flytt.

Morgondagens todo-lista:

Skola 10-12 med projektarbete.
Packa lite lådor eller rensa garderober. Helt bägge delar och både och.
baka fika (utan mjölk) till lördagen.
Dricka lite öl på kvällen.

Soffa!

Vi är med soffa - en röd, mysig, stor , härlig...ska hämta den nästa söndag. Den kommer att passa kanon i nylägenheten.

Förövrigt jobbar jag stenhårt på att undvika att övertalas att bli skådis igen nästa säsong. Det kommer bli för jäkla jobbigt och jag vill verkligen bli klar med min utbildning. Under förra spexperioden tog jag noll poäng, därefter 30 på knappt en månad. Var lite väl utslagen efter det.

För att påminna mig själv hur jobbigt det kommer att bli att vara tredjeårsskådis nästa år kommer följande grovplanering:

Repvecka v 34
Föreställningsvecka v 35
Konsert med storbandet torsdag v 35
Turné v 36
Rep med nya skådisgruppen v 36
Oktober-nånting: SM-rep och föreställningar.
Slutet av november: provföreställning.

Samtidigt som spritvisekriser, manuskriser etc ska genomlidas....
Tack, men nej tack.

Nästa år, kanske :-)

sm-guld!!

Yey! Vi vann spex-sm!

Shit, vad trötta vi är...

ironi

Istället för att vara sjukt aktiv har jag blivit sjuk. Förkylning i näsan som täpper till och gör att jag snarkar som en skogshuggare om nätterna. Försöker kurera mig med diverse huskurer och sömn och har bortprioriterat det som inte är absolut nödvändigt. Jag håller ihop, men spenderar mycket tid hemma framför tv:n eller i sängen.

Vi hade premiär igårkväll. Föreställningen gick bra, det mesta satt som en smäck och ingen tappade bort sig. Yey!
Fast  vinner vi sm på det här? Nja...eller...? Vi är tighta och har ett bra manus. Det beror nog helt enkelt på hur de andra spexen presterar.

Fin recention fick vi i alla fall!
http://blaskan.studorg.liu.se/index.cgi?s=2&ss=18&id=2782

Överlevare

Japps, helgen överlevdes. Åt lite dåligt, sov lite kasst och tyckte det var hyfsat läskigt att cykla hem ensam under lördagkvällen och veta att om någon mordbrände, styckmördade och rövade bort mig (i den ordningen) skulle ingen sakna mig förrän söndag förmiddag. Men jag överlevde (och var inte ens i närheten av någon mordbrännare).

Nu börjar helvetesveckan:

Måndag: Föreläsningar hela dagen i Mantorp (av alla ställen!!). Skådisträff på kvällen.
Tisdag: Skolarb, seminarie och genrep. Upptagen mellan 10 och 22.
Onsdag: Föreläsningar och premiär. Borta mellan 10 och 22.
Torsdag: Skolarb, seminarie, sånglektion och storbandsrep. Borta mellan 10 och 22 (i värsta fall. I bästa fall mellan 13 och 21)
Fredag: Ledig dagtid, föreställning på kvällen.
Lördag: Två föreställningar.
Söndag: Sova och sen grilla på kvällen.

Så om någon söker mig, gör det vecka 20 istället.

Ensam

För första gången på säkerligen över ett år (om inte två) sover jag ensam om nätterna. Inneboende E har flyttat och den där karln jag bor ihop med är på klassåterträff nere i södern. Alltså är det bara jag och katterna i en tredjedelstom lägenhet.
Lite kusligt är det att släcka sista lampan på natten innan man somnar. Ja. Jag är en mes.

Men i övrigt fylls tiden ut väl med spexrep och spexrep och sångrep och bandrep och spexrep igen...sjukt mycket rep blir det. Säkert flera meter.

Nu ska det lagas lite mat.