Rubriken får inte bestå av enbart blanktecken.

Här sitter man och kan inget annat. Åkte ner till skåne för att hjälpa till i förödelsen. Idag har den vattenskadade datorn startat (helt intakt!), en ny bokhylla har monterats och ett hyllplan har burits upp till carporten för vidare deponering. Resten av hyllan åker väl upp under morgondagen.
Vidare har vi hämtat sjukt många framkallade bilder från fotoaffären, köpt krokar, en sophink, diskmaskinssalt, nya glasögon och rom har införskaffats, allt på mindre än en timme innan stängning.

Jag har förresten börjar experimentera med alkosmoothies. Farligt, farligt... Man blandar nån go sprit tillsammans med mixade bär och antingen juice, cider eller sockerdricka, och oj, vad gott det blir. Det hela började med att jag skulle göra frozen margaritas (eller hur det nu stavas. Enklast möjligast, ait?). Man skulle ha ljus rom, jordgubbar, apelsinlikör och citronjuice. Jag hade mörk rom, svarta vinbär, citronlikör och äppelcider och kallade den för an other margarita. Det blev fantastiskt gott. Jag hittar nya talanger hos mig själv varje dag, numera.

Skrock, spock.

Fredagen den trettonde. Fadren föll och bröt axeln rejält och mams ska bestämma sig om jag ska komma ner och hjälpa till med ground service (städa och laga mat) medan hon fixar med sanering av källare, införskaffning av nya möbler, vård av paps och allt annat man vill ägna sin semester åt. *suck*

Jag fortsatte klippa luggen...Emil tyckte det blev sådär, jag tycker mer och mer om den. Hela min ansiktsform ändrades, men, i mina ögon, in a good way. Annorlunda, men bra. Nu går den till strax nedanför ögonbrynen, är ganska tjock och rak och lite flikig (haha, den skulle bli tokrak, men så bra är jag inte på att klippa).

Bilen gick igenom besiktningen. Skulle bara fattas. Annars skulle bilverkstan få smaka andra bullar. Fatta hur arg jag var när de krävde en femhundring extra för att göra färdigt det arbete vi bad om att de skulle göra i första hand?! Emil skickade in mig i bilen och vägrade låta mig ta hand om förhandlingarna...Nåja.

Men man ska inte klaga. Man kunde ju fått ett spjut i ryggen...

Dolda talanger

Jag trodde jag hade börjat göra nåt dumt. Jag började klippa lugg på mig själv...
Först såg det för jävligt ut, men efter att ha fönat och gojsat i lite gojs och klippt lite till det ser det ju skitbra ut.  En lång, tjock lugg som man kan göra lite allt möjligt med. Good stuff.


Yey

Har ju glömt att berätta! Tisdagen var en alldeles udda dag, fylld av känslosvall.

* Vi lämnade in bilen till verkstan tidigt på morgonen eftersom den inte gick igenom besiktningen (inte för att vi trodde den skulle göra det...) och det var hyfsat billigt att laga.

* Strax därpå ringer min bror och berättar att jag blivit faster! Till en Totte eller Svante, det var inte riktigt bestämt än. Han var grön och gul och lite rädd. Och dessutom en undulat. :-)

* Mams ringer och berättar nästan direkt efteråt att hårddisken som dränktes i översvämningen hade klarat sig. Alla digitalbilder, företagets skatteprogram och allt som är synd att mista, hade klarat sig!

* Den där karln jag bor ihop med lyckades logga in på studera.nu under eftermiddagen och såg sitt antagningsbesked. Han hade kommit in på sitt förstahandsval! Yey!

* Vi hämtar bilen, stresskör till bilprovningens drop-in för att veta att den inte går igenom... Åååååh. Dryyygt. Men vi åkte tillbaka, påpekade lite försiktigt läget och de blev uppriktigt ledsna och skulle såklart fixa det. Så på fredag har vi en bakvagn som sitter fast ordentligt i bilen. Jaja, det blir nog bra det här också.

Nu börjar dessutom vikten gå åt rätt håll igen. Jag lyckades gå upp 10 kg på lite drygt ett år och nu har jag gått ner två av dem. Det känns bra. En bra början i a f. Heja mig!

Ingentinget

Idag är en sån dag. Orkar inte göra nåt, fast det är helt ok, eftersom jag inte behöver göra nåt (än...), så inget dåligt samvete hindrar mig från att fortsätta göra ingenting.

Tittar på mer eller mindre usla serier, dricker några liter te, klappar lite katt. Softish.

Såg Tramsformers igår (på bio of c). Det var barndom all over igen. Jag blev underhållen, och det var väl vad som var meningen. Fast man ska väl inte göra en djupodlad kulturanalys av den... Aja, en stark trea.

Nä, om man ska fortsätta i mitt ingenting.

ojdå

Jo, Bever. Det blev konsert, och den gick kanon. Ett par missar, i första delen var sångljudet för lågt, men det ordnade sig till andra akten men överlag gick det skitbra.

Mams och paps hade kört upp från Skåne för att lyssna, sov över en natt på hotell och åkte tillbaka dagen efter. De kom hem till en översvämmad källare, 25 cm oljeblandat avloppsvatten... De har lagt ner massa tid och pengar på att få huset renoverat; lagt nya golv i källaren, nya innerdörrar, nymålat etc. Hantverkarna har varit där i tio månader och det hela blev klart i tisdags och under torsdagen svämmade skiten över. Lagen om allts jävlighet till sin spets...

Så vi räfsade ihop lite saker, hyrde en bil och åkte ner under natten för att hjälpa till.

Och nu är vi hemma igen...

Dagen före...

Imorgon kväll gäller det. Kanske.
Det är en stor aber angående morgondagens konsert. Regnar det "för mycket" kommer det bli inställt, och enligt smhis prognos ser det tämligen dystert ut.

Dessutom måste klänningen hinna hit i tid, vilket innebär att det inte får vara några längre köer på E4:an imorgon. Mams ska nämligen ta med den i bilen. Fast det blir ju konsert även utan finklänningen. Den blir bara inte lika glammig...

Sen måste jag försöka lära mig de sista texterna, komma ihåg tonartsbyten och taktändringar, köpa strumpbyxor som gör mig smärt och smal (haha, som om...), köpa honung och göra honungsvatten i en termos jag inte har (än), städa, feja, sätta locket på brunnen, sälja korna och göra klart tunneln genom Hallandsåsen. SEN kan det bli storbandsjazzkonsert.

Håll tummarna.