Åh...

Jag drömde inatt att jag klarade tentan... *hoppas, hoppas, hoppas* Det hade varit skönt med lite klarade tentor, tänk vad CSN hade varit glada.

Ah, just det. Snö ute, snö inne, snö i hjärtat, snö i sinnet, SNÖ på våra vägar. Hoppas folk har vett nog att inte bege sig ut på vägarna och OM de gör det, köra i typ fem km i timmen. Hoppas även snökaoset lugnar ner sig till nyårsafton. Vi ska köra ner till Blekinge, 35 mil innan kvällen. Då hade det varit najs med röjda, vintervägiga , säkra trafikbanor och stjärnklart.

Nä, om man skulle äta lite frukost. Det börjar bli dags.Stolthet!

http://www.d.lintek.liu.se/julkalender/2005/19/

Jag är med och sjunger!


Nä, mu måstemåste jag plugga vidare. *suck*

Pyssel-Ellen

Jag har lagat eget julgodis! Kusligt husligt!

Det blev limetryffel och det blev sååååå gott! Och för få! Jag tänkte ju ge bort julgodis till folk i år, men de lär ju försvinna innan imorn...

Kan ju lägga ut receptet, om någon är intresserad. Det var förresten ett GI-recept jag hittade på Aftonbladet.se.

Limetryffel
#
INGREDIENSER
1 dl vispgrädde
2 msk pressad lime
150 g choklad (minst 70 procent kakao)
50 g osaltat smör
Rivet limeskal till garnering

Så gör du:
#
Koka grädde och lime, blanda ned hackad choklad och smör.
#
Blanda tills det är slätt. Ställ i kylen. Forma och rulla bollar i limeskal.


Rekommenderas skarpt. Puss på er, pumpkins. Det snöar ju.One down...

...one to go.

Med en hel hink med tur klarade jag tentan idag. Fan, vad svårt. Allt bara snurrade i huvudet på mig till slut. Men jag gick inte först denna gången. Jag var typ tvåa...  ;-) Och ändå hade jag suttit i tre timmar. Shit, vad folk skriver.

Idag blev målaren färdig! Det är bra, nu kan tv:n kopplas in igen och möblerna sättas på plats. Det får Emil göra ikväll. Jag har en tenta till jag måste plugga på...

Nu ska jag gå och göra julgodis.

Stora nyheter!

Jag har något stort att berätta!
Vi har blivit med b...(Åh, jag kan nästan inte säga det!) Vi har blivit med b...BIL! Vår kära Cikada har äntligen kommit hem till oss! Som den har varit efterlängtad!

Annars händer det inte så värst mycket, tentaplugg fortsätter, det tapetseras för fullt hemma hos oss, katten höll på att krossas av en säng idag och just nu möts Sandell och Ali.

Just det, katten skrämde slag på stackars matte (mig) innan idag. Eftersom målaren vill ha arbetsyta har vi ställt sängen på högkant mitt i rummet. Katterna klättrade och lekte på dessa ribbottnar. Sen hör jag ett SLAM!! och fyra tassar som ilar över golvet. Där var den ene. Var är den andre?! *krafs, krafs* Hörs UNDER ribbottnen. Jag lyfter på den och ut ilar Misja till säkerhet under soffsektionen som står isärmonterad i vardagsrummet. Fem cm var det mellan ribbor och golv. Hon fick ett skrapsår på nosen och fläskläpp, men annars verkar det ha gått bra. Inga brutna ben, ömmande kroppsdelar eller ens en klämd svans...

Hoho! Sandell verkar leda!

Nu ska jag tentaflykta vidare.

Julklappsångest.

Jag suger verkligen på att köpa presenter till folk. Jag får en idé, ett plötsligt infall, ett ryck och tänker att "Jo, men ett par stickepinnar vore perfekt till kompisen. Sen lägger jag i ett garnnystan, så kan kompisen sticka massa mysiga plagg." Sen att kompisen inte är ett dugg intresserad av handarbete och mycket hellre skulle vilja ha den där boken/skålen/väskan slår mig liksom inte förrän jag sitter där mittemot under öppningsceremonien...Då slår den till. Ångesten. Man själv får paketet man önskat sig i flera månader, medan man inser att hemslöjdsgrejen var en dum idé.

Jag kan ju dra ett mera konkret exempel. Den där karln jag råkar bo ihop med fyllde år i våras. Och vad tänker jag borde vara den perfekta föllsedaxpresenten? jo, en gitarr. Han är inte särskilt intresserad av självspelad musik, har inte läst en not sedan lågstadiet, men gitarrspel är såååå mysigt! och så kan han ju få en bok också om hur man spelar, men den får han sen eftersom gitarren var så dyr.
Ja, ni fattar.

Jag är ett hopplöst fall. När jag blir rik och chef och sånt, ska jag anställa en personal shopper som köper alla mina kläder måttbeställda och köper mina julklappar så att det inte KAN bli fel. Och blir det fel, kan jag ju alltids skylla på någon annan.

Uvi?!

Jaha. Då åkte man på en urinvägsinfektion för första gången på över fem år. Inga andra symptom än äckelillamående och ont i njurarna och eftersom jag har haft njurbäckeninflammation (uvi som promenerat uppåt i kroppen, förslagsvis till njurarna) förut, pallrade jag mig snabbt som attans till vårdcentralen, stod där hulkandes och sa "Uhuuhu...jag har ont! och ska uppträda ikvähäll" och fick ett VIP-rum, champagne och goda snittar och en läkare på stört. Typ. Om man bortser från det ätbara.

Den däringa karln jag råkar bo ihop med har inte sett mig uppträda innan, så han blev visst lite impad över mitt ylande. (sa han i alla fall...)

Fick en dags ledighet av läkaren. Då ska jag shoppa julklappar. Och kattmat. Och fika järnet med Elin som säkerligen har lika mycket att prata av sig som jag har.
Sen är det repetitioner på kvällen. Tss. Massor av ledighet my ass.

Men det gick ju vägen!

Det blev inga flera större missöden idag, förutom grillkrydda på flingorna..

Uppträdandet gick kanon och de missar som gjordes kunde man skämta bort:
"Ja, här i Motala...nej, var är vi? Mjölby?! Ok!"
Så då är vi snart bjudna på fest av PR-gruppen eftersom vi ställde upp så snällt.

Är i princip ledig imorn, så jag kan sitta uppe hela natten om jag vill. Men det vill jag nog inte. Ska nog pallra mig iväg och träna imorn. Det blir kanon! Sen ska jag öva på låten jag ska framföra i princip solo imorn kväll också. Texten sitter inte riktigt...

Mina händer luktar visst nymördade möss eller något liknande. Den ena katten höll på att bli tokig, slickade, nosade, nafsade (börjar låta perverst nu...) mellan fingrarna hur länge som helst. Kanske ett tecken på att man borde tvätta händerna... ;-)

Ah, just det. Måste hinna skicka iväg ett mail. *rusar*

Skit också..

Man vet liksom hur dagen kommer att fortlöpa när det första man gör på "morgonen" (ja, jag har übersovmorgon idag) är att ta fel på kanel och grillkrydda när filmjölken ska piffas till.

*suck*

Och jag som ska uppträda ikväll...

Rebussläpp

Jo, då var allt läskigt denna sidan jul avklarat. I alla fall på spexfronten. Provföreställningen fixades förra helgen och igår och idag har vi avtäckt titeln för spexet. Jag som vet vad det heter lyckades inte lösa den... Men vi sjöng fint och bra (typ....), orkestern spelade helt ok.

Nu är det bara tentorna kvar. Har en muntlig och två skriftliga mellan 16:de och 22:e december, så det börjar bli dags att sätta sig ner med böckerna. Just det, hållflabben (haha, det ser ut som om jag skriver håll flabben, men det är en hållfasthetslab, inget annat.) sket sig. Jag får göra om labben nästa år istället, men det känns rätt ok.

Är nu så trött att jag mest bara vill gå och lägga mig, men det är dumt eftersom jag ska upp tidigt imorn också. Ska försöka skriva lite och städa lite. Sen ska jag ta med mig Emil och handla onyttigt. Är godissugen så det skriker om det.

Just nu verkar alla mina bloggar handla om hur trött jag är och hur mycket det är att göra men det är så det är just nu. December sux purjo. Keine pengs, kallt, blött, slaskigt, snorhalt, massa utgifter... Nä, om man ska ta lite lyckopiller och skutta till sängs.

Hållf.

Jag måstemåste göra färdigt min hållfasthetslab. Jättenu! Men jag är slut i huvudet, orkar inte tänka eller engagera mig. Funderar på att traska in till Läraren vid åtta imorn och be om hjälp, men känner jag mig själv rätt lär jag inte orka upp alls.

Jag tror att jag har en riktigt elak, ond, överdrivet självsäker och egoistisk sida som visar sig extra tydligt vid sju på morgonen. Låt mig exemplifiera:

*Ring* (Väckarklockan ringer)
(Jag) Nääää...inte än. Men...måste jag verkligen upp nu? Kan jag inte snooza typ en eller två gånger? Jo, men det gör jag.
30 minuter senare.
Näää, orkar inte gå till skolan. Äh, det pluggar jag in själv. Dessutom jobbar mina grupparbetespolare jätteduktigt på egen hand.

Och så vidare. Helt jävla hopplöst. Var är det där jävla samvetet när man som bäst behöver det?!